FAQ

KOLIKO BRZO MOŽETE ODGOVORITI NA MOJE PITANJE?

Na poruke i e-mailove odgovaramo redoslijedom kojim su zaprimljeni i trudimo se odgovoriti što je brže moguće. Uglavnom odgovaramo unutar 24 sata od primitka poruke ili e-maila.

  

MOGU LI PROMIJENITI ADRESU DOSTAVE NAKON ŠTO SAM NAPRAVIO/LA NARUDŽBU?

Nakon što se narudžba preda, osoblje našeg skladišta može zapakirati i poslati vašu narudžbu unutar 24 sata, tako da nije uvijek moguće obraditi kasnije zahtjeve za promjenu adrese. Ako primijetite pogrešku, pošaljite nam e-mail što je prije moguće sa svojim imenom i brojem narudžbe kako bismo mogli pokušati izvršiti ispravke na vašem paketu prije nego što krene iz naše trgovine. Nema jamstva da ćemo uspjeti, pogotovo nakon što paket napusti naše skladište, ali učinit ćemo sve što možemo!

  

KOLIKO DUGO TRAJE VRIJEME OBRADE NARUDŽBE?

Vrijeme obrade narudžbe je između 1~3 radna dana nakon dana kada ste predali narudžbu. Većina paketa se priprema u roku od 24 sata, ali ako naše skladište ima iznimno veliku količinu posla, vrijeme obrade može trajati do 3 radna dana nakon dana kada ste naručili svoje proizvode.

  

OPĆE INFORMACIJE O DOSTAVI:

Naše skladište obrađuje i isporučuje sve narudžbe od ponedjeljka do petka (osim u slučaju državnih praznika). Nakon postavljanja narudžbe, vaš bi paket trebao biti otpremljen u roku od 1-2 radna dana nakon postavljanja narudžbe, a ubrzo nakon toga ćete dobiti e-mail s brojem za praćenje vaše pošiljke. Ovisno o tome gdje živite, paketi se isporučuju u roku od 1-6 dana od datuma slanja.

  

HOĆE LI MOJA NARUDŽBA DOĆI U JEDNOM PAKETU?

Ovisno o veličini vaše narudžbe, možete dobiti zasebne pakete koji mogu stići u razmaku od 1 do 2 radna dana.

  

PROIZVODI KOJIH NEMA NA STANJU/PROIZVODI KOJI SU RASPRODANI:

U slučaju da bilo kojeg od vaših naručenih proizvoda nema na zalihama, poslat ćemo vam e-mail da vas obavijestimo do kada očekujemo isporuku tog proizvoda. Ako se ne očekuje obnavljanje zaliha proizvoda u roku od 2 tjedna, samo ćemo vam automatski vratiti novac za te proizvode.

  

PROMJENE ADRESE:

Osoblje našeg skladišta je super brzo, pa ako primijetite pogrešku, pošaljite nam e-mail sa svojim imenom i brojem narudžbe što prije,  kako bismo mogli pokušati promijeniti vašu pošiljku prije nego što krene prema vama. Ne postoji jamstvo da je možemo promijeniti, pogotovo nakon što napusti naše skladište, ali učinit ćemo sve što možemo!

 

DOSTAVLJATE LI U INOZEMSTVO?

Trenutačno šaljemo naše proizvode unutar zemalja EU, uz brze i sigurne dostave.

  

PRIMIO/LA SAM OŠTEĆENI PROIZVOD, ŠTO DA RADIM?

Ispričavamo se što vaša pošiljka nije stigla u savršenom stanju! Kontaktirajte nas sa svojim imenom i brojem narudžbe za dodatnu pomoć.

  

KAKO MOGU PRATITI SVOJU NARUDŽBU?

Jednostavno idite na poveznicu Prati moju narudžbu na početnoj stranici ili u glavnom izborniku i unesite svoj broj za praćenje kako biste vidjeli gdje je vaš paket. Ako trebate dodatnu pomoć, uvijek smo vam spremni pomoći.

  

ZAŠTO MOJ BROJ ZA PRAĆENJE NE RADI?

Često će brojevi za praćenje funkcionirati samo na narudžbama unutar Hrvatske jer strani poštanski sustavi neće ažurirati lokaciju paketa u sustavima naših prijevoznika. Međunarodna dostava obično traje u roku od jednog tjedna, pa možete procijeniti da će otprilike toliko trajati od trenutka kada vaš paket bude otpremljen do trenutka kada ga primite. Ako je vaša narudžba unutar Hrvatske, a broj za praćenje ne radi, javite nam kako bismo bili sigurni da su vaši proizvodi ispravno otpremljeni.

  

NA STRANICI ZA PRAĆENJE NARUDŽBE PIŠE DA JE NARUDŽBA DOSTAVLJENA, ALI NISAM PRIMIO/LA SVOJU NARUDŽBU?

Za sve probleme s dostavom, slobodno nas kontaktirajte putem stranice Kontaktirajte nas, kako bismo mogli provjeriti problem za vas i riješiti ga što prije!

  

ŠTO DA NAPRAVIM AKO NEŠTO NEDOSTAJE U MOJOJ NARUDŽBI ILI JE OŠTEĆENO?

Ako neki od vaših kupljenih proizvoda nedostaje ili je oštećen, odmah nas kontaktirajte kako bismo riješili problem. Imamo jamstvo povrata novca koje traje 30 dana nakon dostave vaše narudžbe pa nas svakako kontaktirajte unutar tog vremenskog okvira. Da biste nas kontaktirali da vam pomognemo, koristite stranicu Kontaktirajte nas.